вул. Центральна, 55Г місто Торецьк Донецька обл. 85200

Семінарське заняття на тему: «Виявлення, діагностика, супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги»

Сьогодні, 06.05.2021 року о 13.00, на базі КНП «ЦПМСД» міста Торецька експертом департаменту охорони здоров’я за напрямком «Фтизіатрія» в Донецькій області Клименко Наталією Миколаївною проведено семінарське заняття на тему: «Виявлення, діагностика, супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги». В обговорені прийняли участь лікарі амбулаторій ЗП-СМ та зав. ВСП КНП «ОКПД» м. Торецьк Гармаш Сергій Анатолійович.

Також, 05.05.2021р. між КНП «ЦПМСД» м. Торецька та Національною службою здоров’я України підписано договір на надання допомоги хворим на туберкульоз, що наблизить послугу до пацієнтів і забезпечить безперервність лікування. А щоб бути точнішим, після завершення лікування в стаціонарі пацієнти матимуть змогу лікуватися під наглядом свого сімейного лікаря в більш комфортних умовах. Лікар контролюватиме вживання пацієнтом ліків та результативність лікування.

До нового пакету входить контрольоване лікування, моніторинг, нагляд, психосоціальна підтримка хворих, а саме:

  • динамічне спостереження за станом пацієнта;
  • лабораторно-інструментальні дослідження, організація забору біологічного матеріалу для подальшого дослідження в регіональному фтизіопульмонологічному центрі;
  • визначення спільно з пацієнтом моделі лікування на підставі рекомендації лікаря – фтизіатра та лікарів інших спеціальностей у разі супутніх патологій;
  • організація, забезпечення та зберігання протитуберкульозних препаратів, отриманих від фтизіопульмонологічних центрів.

З повагою,
Адміністрація КНП «ЦПМСД» міста Торецька